top of page
  • Forfatters billedeAnnika Lillelund Fauli

Jeg troede lige, at det gik så godt...

Måske kender du dette scenarie: I er endelig landet nogenlunde efter jeres skilsmisse. Boligsituationen er på plads, økonomien er stabiliseret, børnene har vænnet sig til jeres deleordning. Du og din eks-partner har fundet frem til et passende niveau af samarbejde, måske kan I godt skændes og diskutere, men overordnet set går det godt over hele linjen. Men så BUM!!

Du får en ny kæreste, og roen bliver til skænderier og kaos. Børnene begynder at reagere, måske bliver de kede af det og udadreagerende. Måske vælger de dig fra og vil hellere være hos din eks-partner. Og du står tilbage med et stort spørgsmål: Jeg troede lige, de gik så godt…?

I er højst sandsynligt trådt ind i det, som mange kalder ”den 2. skilsmisse”. Den ”skilsmisse” som endnu engang repræsenterer forandringer og en ny virkelighed for børnene. Og denne skilsmisse kan virkelig skabe dybe og langvarige problemer i forældresamarbejdet, da forandringerne skyldes din nye kæreste – den udefrakommende "skurk", som ønsker at lave om på alting. Sådanne udlægninger får jeg i hvert fald tit præsenteret i min praksis - både fra bonusmor/far, som føler sig som en skurk der ødelægger og fra biomor/far, som frygter forandringer.

 

For mange børn er denne ”skilsmisse” svær rent følelsesmæssigt og danner grobund for mange bekymringer, for nu står alle mors og fars løfter deres prøve: Er mor og far virkelig så gode venner, som de sagde, da de blev skilt? Kommer alt til at ændre sig i vores hverdag? Vil mor og far stadig spise sammen hver onsdag? Bliver mor nu ked af at far har fået en ny kæreste – eller omvendt?

En helt ny række spørgsmål og endnu flere bekymringer rejser sig i mange børnehoveder, og dette kommer helt og aldeles bag på de fleste forældre, for "hvorfor begynder børnene pludselig at reagere, det gik jo ligeså godt?".

 

Jeg oplever flere klienter, som får sig noget af et chok over endnu en følelsesmæssig rutchetur, og derfor er mit budskab altid: Husk at investere i forældresamarbejdet. Gør det stærkt, så det tåler at nye partnere træder ind i systemet. Men gør det samtidig realistisk, så det også tåler, at der i en periode vil komme mere afstand, når en af jer får en ny kæreste. Det betaler sig.23 visninger

Comentarios


bottom of page