top of page

Parterapi for parret i den sammenbragte familie

Et skridt for mange fraskilte er etableringen af en ny, sammenbragt familie, og her går det desværre ofte galt. Skilsmisser og brud i sammenbragte familier er mere reglen end undtagelsen, og derfor kan det være en rigtig god ide at tænke sig godt om, inden man hovedkulds kaster sig selv og sine børn ind i en ny familiekonstellation. 

En ting er dit behov som forelsket voksen – et andet behov er dine børns. Spørger man par der er gået fra hinanden efter at have levet i en sammenbragt familie, er det sjældent kærligheden mellem de voksne, der var problemet. Det er typisk problematiske relationer mellem bonusforælder og børn samt urealistiske forventninger til den nye familiekonstellation, der ender med at koste parforhold såvel som sammenbragt familie, livet. Er I forberedte og realistiske kan det lykkes.

 

Terapi og samtaler for parret i den sammenbragte familie er for jer, der eks.:

  • Overvejer at etablere en familie med dine og mine børn og har brug for input

  • Oplever konflikter og uoverensstemmelser ift. opdragelsen af jeres sammenbragte børn

  • Har brug for rådgivning ift. hvor meget I skal være ”inde over” hinandens børn

  • Oplever at jeres familieform går ud over jeres parforhold og intimitet 

  • Synes I forsvinder fra hinanden i den store sammenbragte familie

"Jeg arbejder på at normalisere og skabe forståelse for de følelser, der opstår på baggrund af vilkårene i sammenbragte familier og sætte det ind i en EFT-terapeutisk ramme. Hvilke vilkår i den sammenbragte familie kan puste til de mønstre og den psykiske bagage, parterne hver især har, og hvordan kan vi arbejde med det.

 

Det er min mission at skabe terapier for mine klienter, der kombinerer viden om sammenbragte familier og emotionsfokuseret terapi. Det giver mig en glæde at give bonusforældrene en følelse af, at de ikke er forkerte eller ikke-rummelige, men at de reagerer helt ok på nogle svære vilkår i den sammenbragte familie."

Annika Lillelund Fauli

Psykoterapeut MPF

Min Terapi 

IMG_1727_edited.jpg

Jeg kender udfordringerne fra mig selv

Jeg lever i en sammenbragt familie på 18. år og kender familiedynamikken indefra. Gennem årene har jeg desuden beskæftiget mig en del med sammenbragte familier i mit skriftlige arbejde. Det er blevet til flere artikler om emnet og også bogen "Skilsmissens ABC", som også beskæftiger sig med den sammenbragte familie.

Skærmbillede 2022-04-08 kl. 23.42.25.png
Sammenbragt jul artikel i Alt for Damerne
#1799_Skilsmissens_ABC_525.jpg

Sammen med psykolog Lene Stephensen har jeg skrevet "Skilsmissens ABC". Den kommer omkring tiden før, under og efter skilsmissen og kommer også med gode råd til sammenbragte familier. 

bottom of page