top of page

FAQ om psykoterapi

Hvad kan jeg forvente af psykoterapi?

I vores første samtale fortæller du mig overordnet, hvad du gerne vil arbejde med, og så aftaler vi sammen, hvordan et forløb kan se ud. Inden du starter i et psykoterapeutisk behandlingsforløb, kan det være en god ide at læse om psykoterapi på

Psykoterapeutforeningens hjemmeside.

Hvor længe skal jeg gå i terapi?

Ingen er ens, og derfor er der ikke et enkelt svar. Alt afhængig af din problematik, vurderer vi sammen, hvor ofte vi skal mødes. Nogle klienter mødes med deres terapeut en gang om ugen, andre hver 14. dag eller en gang om måneden. Mange tager mest terapi starten for at komme i gang, og derefter kan det være sjældnere, for til sidst at fungere som en slags "servicetjek" og holden sig selv fast i de nye vaner og følelser, man lærer at kende.  

 

Arbejder du med en særlig terapeutisk retning?

Jeg er ​emotionsfokuseret psykoterapeut, og derfor arbejder jeg sammen med dig om at skabe kendskab og kontakt til dine følelser. Den emotionsfokuserede psykoterapi anskuer følelserne som vores vigtigste redskab til at mærke, hvad vi har brug for. Følelserne er behovsangivende, og kan vi mærke og forstå vores følelser, ved vi, hvad vi har brug for. Se mere HER.

Hvad kan vi tale om?

Vi taler om det, du har brug for. Du har sikkert en grund til at søge terapi, og den tager vi udgangspunkt i. Ofte vil jeg efter et par samtaler have et billede af, hvad der er vigtigt at arbejde med rent terapeutisk og sammen arbejder vi mod, at du kan få livskvalitet og livsduelighed ind i/tilbage dit liv. 

Har en psykoterapeut tavshedspligt?

Ja! Jeg har tavshedspligt og arbejder desuden efter Psykoterapeutforeningens etikregler.

Hvad betyder Psykoterapeut MPF?

Det betyder kort og godt, at min 4-årige uddannelse fra EFT-Instituttet er godkendt af Dansk Psykoterapeut Forening (Medlem Psykoterapeut Forening). Psykoterapeut er desværre ikke en beskyttet titel, så derfor skal du altid kigge efter en MPF, hvis du vil sikre dig et godkendt, fagligt niveau.

bottom of page